Een stage in het buitenland komt veel voor in het laatste schooljaar op het HBO of de universiteit. Het is vaak een stage in de vorm van een meeloopstage, een afstudeerstage of een onderzoeksstage. Het is een combinatie van hard werken en vakantie wanneer je kiest voor een lekkere zonnige bestemming. Je doet werkervaring op vergroot tegelijkertijd je horizon door het leren kennen van nieuwe culturen en nieuwe mensen.

Uit de praktijk blijkt ook dat studenten die in het buitenland een stageplaats hebben gehad over het algemeen sneller een baan vinden. Het is een belangrijk onderdeel van je cv en ook een belangrijk onderdeel voor je toekomst.
Op NuStage vind je een groot overzicht van buitenlandstages, dat is mooi makkelijk want naast het vinden van een stageplaats moet er ook nog van alles geregeld worden om in het buitenland stage te kunnen lopen.

Inschrijven
Inschrijven

Begin door je in te schrijven als student in onze database. Vul je werkervaring in en upload je cv.

Kies je vacature
Kies vacature

Kies jouw gewenste vacature door onze uitgebreide vacature zoekmachine te gebruiken.

Direct solliciteren
Solliciteer

Vacature gevonden? Top! Je kunt direct solliciteren door op de grote ‘solliciteer nu’ knop te klikken.

Aan de slag
Aan de slag!

Jouw potentiƫle werkgever ontvangt direct jouw sollicitatie en kan contact met jou opnemen!

In welk land ga je stage lopen?

Het is belangrijk om na te gaan in welke land je wilt gaan stagelopen. Op het moment dat je weet waar je naar toe wilt gaan kan je op zoek gaan naar een stageplaats. Heb je voorkeur voor een stage die weinig worden aangeboden dan kan je natuurlijk ook omgekeerd zoeken.
Wanneer je in het buitenland gaat stagelopen komt het veel voor dat je van te voren een stageovereenkomst ondertekend. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat je zekerheid hebt en dat je wanneer nodig makkelijker een visum kunt regelen.

Het is natuurlijk wel belangrijk om helder te krijgen waar je aan moet denken wanneer je in het buitenland stage wilt gaan lopen. Onderstaande punten dienen geregeld te worden alvorens je kunt vertrekken naar het buitenland;

  • Ga op zoek naar een stageplek in het buitenland
  • Overleg met school of de gevonden stage past binnen het stageprofiel
  • Maak afspraken met het stagebedrijf en onderteken een stageovereenkomst
  • Heb je een visum of een vergunning nodig voor het gekozen land?
  • Ga je naar een land met een andere taal dan kan je deze voorbereiden.
  • Heb je bekeken of een goede reisverzekering hebt die ook je stage dekt?
  • Nu nog op zoek naar een leuke plek om te wonen en je stage kan beginnen!