Tijdens een onderzoeksstage doe je zoals het woord al doet vermoeden een onderzoek binnen een bedrijf. Deze stage komt voornamelijk voor binnen het HBO en de universiteit. De onderzoekstage gaat in de meeste gevallen vooraf aan de afstudeerstage (dat overigens ook een onderzoek kan bevatten).


Op NuStage.nl vind je een overzicht van bedrijven die op zoek zijn naar een stagiair of stagiaire die een onderzoek komt uitvoeren. Je kan eenvoudig reageren op deze stages door gebruik te maken van de solliciteer button, rechts naast een vacature.

In veel gevallen staat er in je opdracht vanuit de hogeschool of de universiteit beschreven aan welke richtlijnen je onderzoek moet voldoen. Er wordt dan voor je bepaald welke onderzoeksmethodiek je dient toe te passen. Er zijn een tweetal onderzoekstechnieken die je kan gebruiken bij het uitvoeren van je onderzoeksstage, deze hebben we hieronder voor je opgesomd.

Inschrijven
Inschrijven

Begin door je in te schrijven als student in onze database. Vul je werkervaring in en upload je cv.

Kies je vacature
Kies vacature

Kies jouw gewenste vacature door onze uitgebreide vacature zoekmachine te gebruiken.

Direct solliciteren
Solliciteer

Vacature gevonden? Top! Je kunt direct solliciteren door op de grote ‘solliciteer nu’ knop te klikken.

Aan de slag
Aan de slag!

Jouw potentiele werkgever ontvangt direct jouw sollicitatie en kan contact met jou opnemen!

Kwalitatief onderzoek

Een kwalitatief onderzoek gaat niet in op de feiten en eventuele cijfers, maar kijkt dieper. De vraag waarmee een kwalitatief onderzoek begint daarom vaak met “waarom” of “hoe” en bekijkt wat er speelt binnen een bepaalde doelgroep. Denk hierbij aan een interview, een literatuuronderzoek of een casestudie.

Bij het uitwerken van een kwalitatief onderzoek is het belangrijk om de ontvangen informatie op een juiste wijze te verwerken, dit komt de betrouwbaarheid ten goede. Je kan hierbij werken met diverse softwareoplossingen zoals, Kwalitan en Kodani.

Kwantitatief onderzoek

Een kwalitatief onderzoek gaat in op cijfers en geeft goede informatie door in te zoomen op motivaties en wensen van een doelgroep. Denk hierbij aan onderzoek bestaande uit analyses in de vorm van bijvoorbeeld een enquête. Je kan hierbij denken aan een enquête met bijvoorbeeld meerkeuzevragen. Door het voeren van de enquête kan een goed beeld worden gegeven over hoe een bepaalde groep over een bepaald vraagstuk denkt. Toch zie je dat er ook bij kwantitatief onderzoek ook regelmatig gebruik wordt gemaakt van bijvoorbeeld een gestructureerd interview.

Bij de verwerking van een kwantitatief onderzoek kan gebruikt worden gemaakt van diverse softwarepakketten. Denk hierbij aan Excel, of het veelgebruikte SPSS.