Een maatschappelijke stage zorgt ervoor dat je je steentje bijdraagt aan de maatschappij. Vanaf 2011 is de maatschappelijke stage een aantal jaren verplicht geweest, deze is per 1 januari 2014 is deze weer afgeschaft. De maatschappelijke stage die vanuit de overheid is ingevoerd had als doel om jongeren zich in te laten zetten voor de samenleving. Daarnaast is een doel van de maatschappelijke stage dat jongeren belangstelling ontwikkelen om op een later tijdstip ook vrijwilligerswerk te doen. Vrijwilligerswerk is immers onmisbaar om de samenleving goed te laten functioneren.

Ondanks dat deze verplichte stage is afgeschaft zijn er natuurlijk veel bedrijven die zich wel richten op de maatschappij. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een zorginstelling of een vrijwilligersorganisatie. Natuurlijk worden ook door deze instellingen stageplaatsen aangeboden. Wanneer je een opleiding volgt in de richting van bijvoorbeeld de zorg of welzijn zijn deze stageplaatsen misschien ook wel wat voor jou? Je doet dan direct werkervaring op in je vakgebied.

Op NuStage vind je diverse maatschappelijke stageplaatsen. Bij de leukste grote- en kleine instellingen, verenigingen en organisaties.

Stage zoeken
Stage zoeken

Begin met het zoeken van jouw gewenste stage. Je kunt hiervoor onze uitgebreide vacature zoekmachine gebruiken.

Stage uitzoeken

Sollicitatiebrief / motivatiebrief
Motivatiebrief

Wij hebben voor jou een voorbeeld sollicitatiebrief gemaakt, lees onze tips over het opstellen van de perfecte motivatiebrief!

Motivatiebrief

CV tips
CV tips

Bekijk onze tips over het opstellen van je cv, wat er allemaal in moet en vind passende voorbeelden bij jouw situatie!

CV tips

Sollicitatiegesprek
Sollicitatiegesprek

Contact moment gecreƫerd?
Super! Tijd om je voor te bereiden op je sollicitatiegesprek. Bekijk onze tips!

Sollicitatiegesprek