We zijn nu bij stap 2, stage zoeken

Wij helpen je in vijf stappen:
1 – Waar moet ik op letten voordat ik een stage zoek?
2 – Stage zoeken, hoe zoek ik een stage?
3 – Sollicitatiebrief tips, hij schrijf ik een sollicitatiebrief?
4 – CV tips, hoe schrijf ik een curriculum vitae?
5 – Tips voor het sollicitatiegesprek

We gaan nu jouw favoriete stage zoeken!

Stage zoeken

Stage zoekenWe hebben natuurlijk al belangrijke voorbereiding gedaan en handige tips gegeven Nu je weet wat voor stage je zoekt is het tijd om je favoriete stage te zoeken, bekijk alles stage vacatures of onderstaande tips.

  1. Begin op tijd met het zoeken naar een stageplaats. Over het algemeen zijn er twee momenten in een jaar waarin er stage wordt gelopen, dit zijn hoofdzakelijk september en februari. Verwacht niet dat wanneer je een week van te voren bedrijven gaat aanschrijven je een week later ook daadwerkelijk aan de haal gaat met de gewenste stageplek. Een strakke planning is belangrijk, je zoekt immers de ultieme plak dus begin op tijd, zodat je niet in tijdnoodkomst en ook niet in de situatie komt dat je geen stageplek gevonden hebt. Dit kost je misschien wel een half jaar studievertraging!
  2. Nu je op tijd begonnen bent gaan we op zoek naar jou favoriete stageplaats. Heb je al voorkeur voor een bepaald bedrijf? Wellicht staat er op de website al een kopje naar vacatures en zijn ze al op zoek naar jou. Wanneer je een specifiek bedrijf op het ook hebt kan je natuurlijk ook een open sollicitatie sturen, in deze open sollicitatie laat jij precies zien wie je bent en wat je zoekt. In de brief vraag je letterlijk of men jou een stageplaats kan bieden.
  3. Heb je geen voorkeur voor een specifiek bedrijf, dan ben je hier op de juiste plaats. Op Nustage.nl worden namelijk honderden stageplaatsen aangeboden. Het voordeel van het zoeken via deze stage website is dat je wellicht een stage tegenkomt waar je zelf nooit aan hebt gedacht. Begin eens rond te snuffelen op deze stage vacature site, wellicht ligt de stageplaats jij zoekt al wel voor het oprapen.
  4. Soms beschikken scholen ook over een eigen stage database waarin diverse bedrijven genoemd staan die continue op zoek zijn naar stagiaires, dit kan je altijd navragen bij je stagebegeleider.

Nu heb je tools om je favoriete stage te zoeken. Wanneer je je stage hebt gevonden gaan we verder naar stap 3,sollicitatiebrief schrijven.