Het zoeken van de perfecte stage voor bij het afstuderen kan via ons platform supersnel en makkelijk! Kies hieronder jouw favoriete stage en na het toevoegen van je cv kun je direct solliciteren! Na het solliciteren wordt jouw cv direct gestuurd naar de potentiële werkgever en die kan meteen op jou reageren!

Elke HBO of universitaire student dient aan het einde van zijn opleiding een afstudeerstage uit te voeren. Dit is de stage waar het om draait en dit vindt meestal plaats in het laatste jaar. De invulling van deze stage is grotendeels door de student te kiezen. De student mag namelijk zelf uitkiezen waar de stage uitgevoerd gaat worden maar wordt veelal ingevuld door een afstudeerscriptie. Deze afstudeeropdracht wordt binnen het MBO meestel Proeve van bekwaamheid genoemd, waarin de student kan laten zien de nodige praktische ervaring bezitten en zodoende in aanmerking komen voor een diploma.

Het is aan te raden om een afstudeerstage te zoeken die past bij de opleiding die je volgt. Volg je bijvoorbeeld Communicatie & Multimedia Design, dan is het aan te raden om een afstudeerstage te zoeken binnen de branche content creatie of webdesign. Je kan dan denken aan een onderzoek waarin je bekijkt hoe je de conversie van een website kan verbeteren.

Inschrijven
Inschrijven

Begin door je in te schrijven als student in onze database. Vul je werkervaring in en upload je cv.

Kies je vacature
Kies vacature

Kies jouw gewenste vacature door onze uitgebreide vacature zoekmachine te gebruiken.

Direct solliciteren
Solliciteer

Vacature gevonden? Top! Je kunt direct solliciteren door op de grote ‘solliciteer nu’ knop te klikken.

Aan de slag
Aan de slag!

Jouw potentiele werkgever ontvangt direct jouw sollicitatie en kan contact met jou opnemen!

Afstudeerstage hbo

Gelukkig is er een ruim aanbod aan leerbedrijven om als student jouw hbo afstudeerstage uit te voeren. Tip: Zorg ervoor dat het leerbedrijf waar je gaat solliciteren een erkend leerbedrijf is! Hierdoor krijg je duidelijke afspraken en een gekwalificeerde stagebegeleider die jou waarschijnlijk veel kan leren! Dit is natuurlijk niet noodzakelijk, er zijn immers ook tal van bedrijven die goed kunnen kunnen delen maar die geen officieel leerbedrijf zijn.

Grootste aanbod afstudeerstages

In de praktijk kan het lastig zijn om een goede stageplek te vinden. Wanneer jij je bij ons als student inschrijft, krijg je meteen de mogelijkheid om te reageren op stagevacatures die je op onze site vindt, de kans is dus veel groter om een leuke stageplaats te vinden. Dit kun je gewoon gratis doen! Inschrijven op de site heeft meerdere voordelen, zo maak jij je onder andere in 1 keer kenbaar bij heel veel potentiële werkgevers zodat je snel aan je stage kunt beginnen!

Via NuStage.nl kun je dus gemakkelijk en snel jouw favoriete stage vinden en hier direct op solliciteren! Tijdens het inschrijven is het aangeraden om dit formulier (en je cv) zo compleet mogelijk in te vullen. Je kunt zelfs een introductievideo maken en deze toevoegen aan jouw NuStage profiel, zodat je potentiële werkgever meteen een goed beeld van je krijgt! Uiteindelijk bepaal jij zelf hoe je jezelf profileert.